انواع مختلف آجیل شور و شیرین در بازار یافت می شود که هر کدام از آنها طرفداران خاص خود را دارد. اما یکی از انواع آنها که دارای پیشینه بسیار قدیمی نیز می باشد و ریشه در باورهای کهن مردم سرزمین ما دارد، آجیل مشکل گشا است. تهیه و مصرف آجیل مشکل گشا که امروزه در مراسم ملی و مذهبی مختلف نظیر شب یلدا، چهارشنبه سوری و شب سال نو به عنوان یکی از رسومات محبوب ما ایرانی ها محسوب می شود، تاریخچه ای طولانی دارد که به ایران باستان باز می گردد. در ادامه این مطلب در رابطه با ترکیبات آجیل مشکل گشا و تاریخچه آن بیشتر توضیح خواهیم داد.