زعفران یک ادویه بسیار با ارزش و گران قیمت است که به دلیل رنگ، طعم و خاصیت دارویی منحصر به فردش از محبوبیت زیادی در سراسر جهان برخوردار است. تولید اندک و قیمت بالای این ادویه سبب شده است تا برخی از افراد سودجو در تهیه آن از تقلبهای زیادی استفاده کنند. اکثر این تقلب ها از طریق افزودن مواد گیاهی و شیمیایی مشابه زعفران صورت می گیرد. در حال حاضر با استفاده از تکنولوژی موجود در آزمایشگاه ها می توان به راحتی زعفران خالص را از ناخالص تشخیص داد. اما تشخیص این امر برای مصرف کنندگان کمی دشوار است. با این وجود خوشبختانه می توان با استفاده از روشهای مختلفی این تقلب ها را تا حدودی تشخیص داد. روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی موضوعی است که در این مقاله به آن می پردازیم.