خواص برنج
برنج یکی از قدیمی ترین انواع دانه های غلات است که گفته میشود قدمت کشت آن حداقل به ۵۰۰۰ سال قبل باز میگردد. برنج غذای اصلی نیمی از مردم جهان به ویژه ساکنان جنوب و شرق آسیا است. برنج مرغوب سفید از انواع متداول آن است، اما برنج قهوه ای به دلیل تاثیرات آن بر سلامت افراد طی سال های گذشته با محبوبیت فزایندهای روبرو شده است. ارزش غذایی برنج (بستگی به نوع و نحوه پختن آن نیز دارد) به شرح ذیل است:
کالری (۱۳۰)، رطوبت (۶۹ درصد)، پروتئین (۴/۲ گرم)، کربوهیدرات (۷/۲۸ گرم)، چربی (۲/۰ گرم)، امگا-۳ (۰۱/۰ گرم) و امگا-۶ (۰۴/۰ گرم). همچنین برنج (عمدتا برنج قهوه ای) دارای ویتامین های منگنز، سلنیوم، تیامین، نیاسین، منیزیم و روی است.